Sveikesnis tinginio receptas
Tikra namuose gaminamų desertų klasika - legendinis tinginys!
Tinginį mėgsta, galima drąsiai sakyti, beveik visi, todėl šiandien pristatome sveikesnį. tinginio receptą.
Vietoj tradiciškai naudojamų kondensuoto pieno ir sviesto, naudosime kokosų kremą be priedų, todėl šis tinginio recepto variantas tinkamas valgyti ir veganams.
Reikės:
- 300 g sausainių (pačių papraščiausių)
- 300 g kokosų kremo (100% be jokių priedų)
- 100 g kokosų pieno
- 1 v.š. klevų sirupo
- Vanilės
- Džiovintų spanguolių
- Šokoladinio kremo papuošimui
- Šviežių figų
Gaminimo eiga:
- Mirkome spanguoles vandenyje apie 30 min.
- Sutrupiname sausainius.
- Išlydome kokosų kremą, sumaišome su kokosų pienu, vanile ir klevų sirupu.
- Sumaišome skystą masę su sausainiais ir spanguolėmis.
- Perkeliame viską į kepimo popieriumi išklotą formą, suspaudžiame ir paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad sustingtų.
- Papuošiame tinginį šokoladiniu kremu ir figomis.
- Skanaus!
Šiame recepte naudojamas EPbar kokosų kremas yra gaminamas senoviniu, unikaliu būdu, kokosų riešutus malant akmeninėmis girnomis iki vientisos masės.
Unikalaus, baltąjį šokoladą primenančio skonio EPbar kokosų kremas idealiai tinka įvairių, sveikesnių desertų, kario patiekalų bei glotnučių gaminimui.