Lengvai pagaminami kokosiniai karameliniai skanėstai
Lengvai pagaminami, šaldyti skanėstai, kurių paragavę, galimai prarasite saiką... Šis desertas yra pagamintas vien tik iš augalinių produktų, be gliuteno ar kitų nereikalingų priedų.
Šokolado sluoksniui reikės:
- 6 v.š. skysto kokosų aliejaus
- 4 v.š. kakavos
- 2 v.š. klevų sirupo
- Žiupsnelio druskos
Kokosiniam sluoksniui reikės:
- 1,5 stiklinės kokoso drožlių
- 1 stiklinės EPBAR kokosų kremo
- 4 v.š. klevų sirupo
- Žiupsnelio vanilės
Karamelės sluoksniui reikės:
- 12 vnt. Medjool datulių
- 4 v.š. migdolų kremo
Gaminame:
- Datules užmerkiame į vandenį.
- Ruošiame šokolado sluoksnį: inde sumaišome kokosų aliejų, kakavą, klevų sirupą, druską.
- Formą išklojame kepimo popieriumi, pilame šokolado sluoksnį , tolygiai paskirstome ir siunčiame į šaldiklį.
- Ruošiame kokosinį sluoksnį: inde sumaišome kokoso drožles, kokoso kremą, sirupą, vanilę. Kokosinį sluoksnį dedame ant šokolado ir grąžiname formą į šaldiklį.
- Ruošiame karamelę: į blenderį dedame mirkytas datules ir migdolų sviestą, sutriname iki vientisos masės. Karamelės sluoksnį dedame ant kokosinio sluoksnio, išlyginame paviršių ir grąžiname formą į šaldiklį kelioms valandos.
Pjaustymas: pjaustant šokoladas gali skilti. Kad taip nenutiktų prieš pjaustant palaikykite sušalusį desertą apie 15 min kambario temperatūroje, o pjaustymui naudokite didelį, ypatingai aštrų peilį.
Pirmiausia supjaustykite pailgomis juostomis, o tuomet jas padalinkite į mažesnes dalis.
Receptas sukurtas: www.antmedineslenteles.com