Kavos kokteilis
Ypatingai progai - desertinis kavos kokteilio receptas. Lengvai ir greitai paruošiamas, o atrodo išties įspūdingai.
Dviems porcijoms reikės:
- 300 ml kavos
- 150 ml kokosų gėrimo
- 1,5 v.š. žemės riešutų kremo
- Medaus ar mėgstamo saldiklio
- Ledukų
- Purškiamos grietinėlės | Patiekimui
- Šokolado | Stiklinės dekoravimui
- Į kokteilinę pilame kavą, kokosų gėrimą, dedame riešutų kremą, medų ar saldiklį ir gerai išplakame.
- Išlydome šokoladą garų vonelėje. Apverstos stiklinės briauneles įmerkiame į lydytą šokoladą. Stiklinę atverčiame atgal. Šokoladas nutekės stiklinės sienelėmis žemyn.
- Stiklinę pripildome ledukais ir pilame pasiruoštą kavos kokteilį. Ant sienelių esantis šokoladas nuo šalčio sustings.
- Patiekdami ant kavos kokteilio purškiame grietinėlės ir pabarstome šokolado drožlėmis.
- 500 ml šilto vandens
- 6 v.š. „Energijos produktai“ kokosų kremo
- Į kokteilinę pilame šilto (bet ne verdančio) vandens ir dedame kokosų kremo. Plakame 10-15 sek.
- Pilame į stiklinį butelį ir laikome šaldytuve iki 2 sav. Pastovėjęs kokosų gėrimas gali susisluoksniuoti- tad prieš naudojant jį reikėtų šiek tiek suplakti ar pamaišyti. Tinka pilti į kavą, sriubas ar kitur kur naudojame pieną ar augalinius gėrimus.
EPbar kokosų kremas yra gaminamas senoviniu, autentišku būdu, akmeninėmis girnomis malant riešutus iki vientisos masės.
Tokiu būdu pagamintas produktas išlaiko daugiau maistinių savybių bei turi išties savitą, baltąjį šokoladą primenantį skonį.
Paragaukite ir pajauskite skirtumą!